NAUDA:  

Pastaruoju metu daugiausiai diskusijų kyla apie galimybę inicijuoti restruktūrizavimo ar bankroto procesus, force majeure taikymą, skolų administravimą ir valdymą, įsipareigojimų vykdymo klausimus ir pan. Įmonės atsakingai ruošiasi laukiantiems iššūkiams ir siekia išsiaiškinti skirtingus bendrovių nemokumo aspektus.

            Lietuvos Respublikos Finansų ministerija ir Vyriausybė parengė įstatymo projektą, keičiantį esamo juridinių asmenų nemokumo įstatymo taikymą. Naujasis reguliavimas yra nukreiptas į verslą, patyrusį finansinių sunkumų dėl koronaviruso sukelto veiklos ribojimo šalyje.

Naujas reguliavimas taip pat suteikė galimybę kreditoriams inicijuoti ne tik bankroto, tačiau ir restruktūrizavimo procesus skolininkams. Kreditorius prieš inicijuodamas vieną iš nemokumo procesų turi kreiptis į skolininką ir nustatyti terminą prievolei įvykdyti, ar susitarimui dėl pagalbos sudaryti. Nesuėjus šiam terminui, kreditorius negali kreiptis į teismą dėl nemokumo procedūros. Naujasis įstatymas numato, kad karantino laikotarpiu šio termino skaičiavimas yra stabdomas. Tai reiškia, kad karantino laikotarpiu teismai negaus naujų pareiškimų dėl nemokumo procesų inicijavimo iš kreditorių. Tačiau tuo pačiu reiškia, kad kelios savaitės po karantino, gali būti padaugėjęs krūvis apygardų teismams. 

Parengėme seminarą šiems aktualiems šio laikotarpio iššūkiams panagrinėti.

 Bus galimybė užduoti klausimus lektoriams

SEMINARO TEMOS:

Force Majeure – taikymas ir specifika

Nemokumo proceso inicijavimas (bankrotas, restruktūrizavimas)

Skolų administravimas ir valdymas, vadovų atsakomybė ir kiti klausimai

Klausimai iš kitų temų, kuriuos užduoda dalyviai.

Dalyvio mokestis : 110 EUR

Pradžia: 2020-09-09 13:00:00
Adresas: Vilnius seminaro vieta tikslinama

    NUOTOLINIAI MOKYMAI ĮMONIŲ NEMOKUMAS,  FORCE MAJEURE, RESTRUKTŪRIZAVIMO KLAUSIMAI.TEISINIAI KOMENTARAI
    • Adresas : Gudų g. 15, Vilnius
    • El paštas : info@apertumas.lt
    • Tel : +37060866739
    • Įmonės kodas : 304975586